måndag 19 november 2012

Vi är inte rädda, vi kan flyga

Är det inte väldigt surt att ett 66 år gammalt företag hotas av konkurs för att kofösarföretag ger sig in i branchen och dumpar priserna?
Vi köper dyra kläder, dyra skor, dyra leksaker, dyra... you name it. Då jäklar får det kosta och ska vara kvalitet! Man vill ju inte bli sedd i värsta skräpet. Inte för att ett högt pris alltid synonymt med kvalitet, men vi lurar ju oss åtminstone själva att tro det.

Men så ska vi åka till Rom eller Madrid, och då går vi liksom in på den obskyra butiken på hörnan som säljer mjölk som gick ut igår för 4,90:-. För det går ju faktiskt att dricka den även efter bäst före datumet. Det är bara att sniffa lite. Och nu pratar vi inte bara om dålig kvalitet - kofösarmetaforen - utan även om att man kan ifrågasätta säkerhetstänket. Man tankar bara så mycket så att man precis når fram, och  om man märker att man eventuellt inte gör det så ropar man mayday mayday för att få förtur att landa. Smart.

Och där sitter vi och slickar bort gårdagsmjölken från läpparna. Kanske gör det lite ont i magen, kanske mår man lite illa, men what the hell. Fyra å nitti liksom !


Inga kommentarer: