måndag 26 november 2012

Saxat från facebook

En av de vanliga "skicka-vidare-grejorna" på fejjan. God. Jag fick nästan en stroke av att läsa det här.



Stroke har en ny indikator! De säger om du vidarebefordrar detta till tio personer, du har en chans att rädda ett liv. Kommer ni att skicka detta tillsammans? Blodproppar/slag – De har nu en fjärde indikator, tungan:

Under en BBQ, snubblade en kvinna och tog en liten nedgång - hon försäkrade alla att hon var bra (de erbjöd sig att ringa sjukvårdare) ... hon sa att hon bara hade trippade över en ”
tegelsten” på grund av hennes nya skor.


Hon fick en ny tallrik med mat. Fast hon verkade lite skakig, fortsatte Jane att njuta utav resten av kvällen.

Janes make underrättas senare att hans fru hade tagits till sjukhuset - (kl 6:00 Jane gick bort.) Hon hade drabbats av en stroke på grillen. Hade de vetat hur att identifiera tecken på en stroke, kanske Jane skulle vara med oss i dag. Vissa dör inte. De hamnar i ett hjälplöst, hopplöst tillstånd i stället.

Det tar bara en minut att läsa detta.

En neurolog säger att han kan hjälpa ett stroke offer inom 3 timmar, då kan han helt motverka effekterna av en stroke. Han sa att tricket var att få en stroke patient diagnostisera.


Lär!

Ibland symptom på en stroke är svåra att identifiera. Tyvärr stavar bristande kunskaper katastrof. Den strokepatient kan drabbas av allvarliga hjärnskador när folk i närheten misslyckas att känna igen symptomen på stroke.

Nu läkarna säger en åskådare kan känna igen en stroke genom att ställa tre enkla frågor:

S * Be individen att le.

T * Be personen att prata och tala

Enkel mening (sammanhängande)
(Dvs. Kyckling soppa)

R * Be honom eller henne att höja båda armarna.

Om han eller hon har problem med någon av dessa uppgifter, ring nödnumret omedelbart och beskriva de symptom som till avsändaren.

Ny tecken på stroke -------- Stick ut tungan

OBS: Ett annat "tecken" av en stroke är: Be personen att "sticka" ut tungan. Om tungan är

"Krokig", om det går till den ena eller den andra som också är ett tecken på en stroke.

En kardiolog säger att om alla som får detta meddelande, skickar det till 10 personer, kan du räkna med att åtminstone ett liv kommer att sparas.


Jag har gjort min del. Kommer du?

Inga kommentarer: